Wie mij kent, weet dat ik heel veelzijdig ben. Heb je een probleem, ik vind er wel een creatieve oplossing voor, waar je om kunt lachen. Ik heb pas een flesje bellenblaas aan iemand gegeven die met tijd worstelt. Het is een raar gebaar, ik weet het, maar… het zal zeker werken. Elke keer als het flesje in het zicht komt, zal er aan de opdracht gedacht worden. Ga maar even bellenblazen als je het druk hebt. Doet wonderen! Wie mij kent weet ook dat ik geen Jamie Oliver ben. Ik heb eigenlijk niet zo veel met koken.
Ik begin heel enthousiast aan een recept, niet gehinderd door het lezen van het boodschappenlijstje en gaandeweg merk ik dan dat ik een ingrediënt niet in huis heb. Mijn creatieve geest lost dat dan op door iets anders te gebruiken en ik kan je verzekeren, het resultaat is altijd dramatisch 🙂 Ik mag dan lachen om mijn vriendje, die elke bal gehakt exact gelijk maakt in gewicht… Ze smaken wel verdraaid lekker.
Een deel van het minder lukken van mijn maaltijden is het feit dat ik niet zo veel geduld heb en waarschijnlijk ook niet alle aandacht erbij hou. Ik las een artikel van een collega ambassadeur die plezier in het leven vergelijkt met eten maken.
Kevin Przystup schrijft:
“Plezier is niet iets dat je constant maakt. Het is geen maaltijd die je in de magnetron doet en ‘pling’ het is klaar. Als je plezier in je leven wilt zult je er tijd en aandacht aan moeten besteden, net als bij een maaltijd.
Kies jouw ingrediënten met zorg en de maaltijd zal verrukkelijk zijn. En als je toch al goed bezig bent, dek dan ook even de tafel met smaak, zet een kaarsje neer, nodig de buren eens uit en vier de maaltijd van het leven.
Eten maken is een geweldige manier om het leven te vieren. Het voedt de ziel en vult je gedachten. Ga koken, de wereld is klaar om jou te proeven.
Plezier maken lukt mij aardig, plezier maken in koken is een uitdaging. Ik ga er maar eens een nieuw projectje van maken. Koken met aandacht en plezier. Ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen. Tot die tijd wens ik jullie smakelijk leven!